Programări online pe platforma M.A.I pentru obținerea pașaportului

Ministerul Afacerilor Interne anunță lansarea unui nou serviciu online de programare pentru depunerea cererilor de pașapoarte. Acum, românii care-și doresc să facă sau să reînnoiască un pașaport își pot face acum programări online pe platforma M.A.I..

Din dorința de a simplifica modul în care se depun cererile pentru pașapoarte, M.A.I a pus la dispoziția românilor o platformă online. Cei care vor să îşi facă o programare trebuie să intre pe platforma M.A.I, să selecteze judeţul şi locaţia unde vor să depună cererea.

„În contextul demersurilor privind digitalizarea serviciilor prestate pentru cetățenii români, începând de astăzi, 20 martie 2023, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte. Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetățeni care se prezintă la structurile de pașapoarte, noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor avea la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real,” se arată în comunicatul M.A.I.

Următorul pas constă în completarea numărului de persoane pentru care doresc să se programeze, asta deoarece se pot face programări pentru mai multe persoane din aceeași familie.

După ce principalele date au fost incluse, tot ce mai rămâne de făcut este alegerea unei date și a unei ore. Ulterior, aceștia vor primi un mail de confirmare.

”Programarea este gratuită și netransmisibilă. Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării. De la operaționalizarea noului serviciu până la ora 12:00, au fost efectuate peste 5.500 de programări, din care 176 au fost efectuate astăzi pentru ziua în curs.”, se mai arată în comunicatul transmis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...