Cîțu: Programul e-facturare intră în teste din 15 septembrie

Programul e-facturare va intra în teste din 15 septembrie și va fi live din 1 octombrie, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

Am spus că din această lună intrăm cu proiectul (e-facturare – n.r.). Înțeleg că avem un demo la care mai umblăm ca să fie apoi prezentat publicului și înțeleg că pașii următori sunt așa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu programul în producție, dar să fie test, și după aceea să-l avem de la 1 octombrie live”, a spus premierul în cadrul unei ședințe de lucru pentru implementarea proiectului.

Acesta susține că proiectul va ajuta la digitalizarea administrației publice, care, în opinia lui, nu merge așa cum trebuie.

Este un proiect important, va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, face parte din digitalizarea administrației publice și aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg așa cum trebuie. Anul trecut au fost momente în care am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere”, a precizat Florin Cîțu, care le-a cerut celor responsabili să identifice și apoi să elimine aceste bariere.

El spune că trebuie eliminată imaginea cu dosarele, asociată administrației.

Dacă reușim în această guvernare să digitalizăm 100% modul în care cetățenii și agenții economic lucrează cu administrația fiscală rezultatele vor fi aprecierea cetățenilor și reducerea evaziunii fiscale. Beneficiile e-facturare sunt două: evaziunea fiscală și ușurința cu care agenții economici lucrează cu statul român. Să eliminăm acea imagine cu dosare și relația să fie mult mai simplă. Lucrurile se mișcă, dar trebuie să accelerăm”, a mai spus Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...