Proiectat la Beijing: Cum este conceput vaccinul Sinopharm

În China, patru mari grupuri farmaceutice au produs cu succes vaccinuri împotriva Covid-19: Sinopharm, Sinovac, CanSino Biologics și Anhui Zhifei Longcom.

Doar Sinopharm și Sinovac au ajuns la o formulă aprobată de OMS și au primit autorizație din partea altor țări în afară de China.

Vaccinul CoronaVac, proiectat de Sinovac, este utilizat deja de mai multe țări. Turcia susține că serul CoronaVac are eficiență de 91,25%, în timp ce Chile a raportat 78%, Indonezia 65,3% și Brazilia 50,38%. Ungaria este prima țară UE care a aprobat vaccinul Sinopharm.

Sinopharm produce două vaccinuri, dar BBIBP-CorV, proiectat la sediul din Beijing, este cel mai de succes. Este un vaccin de tip „inactivat”.

Pacienții sunt injectați cu un fragment al coronavirusului care este „ucis” (prin căldură sau radiații) în timpul producerii vaccinului. Virusul își pierde astfel capacitatea de replicare, dar poate fi recunoscut de sistemul imunitar al organismului, care va dezvolta anticorpi, potrivit Le Journal de Dimanche.

Există trei vaccinuri inactivate autorizate în lume

Vaccinurile inactivate există de multă vreme și s-a dovedit că mai multe dintre ele, cum ar fi cele impotriva tusei convulsive, funcționează.

Există trei vaccinuri inactivate autorizate în lume: cele două vaccinuri chineze Sinopharm (BBIBP-CorV) și Sinovac (CoronaVac), precum și vaccinul indian BBV152 (sau Covaxin), care, în așteptarea rezultatelor, este autorizat numai în India, pentru „utilizare limitată la situații de urgență”.

Celelalte vaccinuri sunt fie de tip vector viral (AstraZeneca, Sputnik V), fie ARN mesager (Pfizer/Biontech, Moderna, Curevac).

La sfârșitul lunii decembrie, Sinopharm a anunțat, având în vedere rezultatele fazei III a diferitelor studii clinice, o eficacitate de 79,34%, o cifră mai mică decât cea a concurenților săi. Emiratele Arabe Unite, care au testat BBIBP-CorV în decembrie, au declarat că studiul pe care l-au efectuat a arătat eficiență de 86%.

Un purtător de cuvânt al Sinopharm a declarat că rezultatele detaliate vor fi publicate mai târziu.

În ceea ce privește logistica, vaccinul are aceleași avantaje ca și AstraZeneca

În ciuda lipsei de date, Serbia a început deja vaccinarea cetățenilor în urmă cu o săptămână. Belgradul se bazează pe optimismul Beijingului cu privire la vaccinul Sinopharm. Chiar înainte de publicarea rezultatelor, la sfârșitul lunii decembrie, BBIBP-CorV a fost administrat unui grup de peste un milion de oameni din China, ca parte a unui program de urgență.

În cee ace privește administrarea, sunt necesare două doze, la o distanță de minimum 28 de zile. În ceea ce privește logistica, vaccinul are aceleași avantaje ca și AstraZeneca: ca orice vaccin convențional, trebuie păstrat la o temperatură între 2 și 8 ° C, într-un frigider, și poate fi astfel administrat în afara spitalelor.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

PNL şi PSD merg cu candidați separați la alegerile pentru șefia...

Dacă pentru Primăria municipiului Braşov, PNL şi PSD s-au pus de acord și au un candidat comun, nu același lucru se întâmplă și în...

Premierul Marcel Ciolacu: Magazinele nu vor fi închise în weekend

Premierul Marcel Ciolacu a respins propunerea de închidere a magazinelor în weekend, subliniind că societatea nu susține această măsură. Micii comercianți au cerut Guvernului să...