Proiectul Ro-Net a fost finalizat fizic, dar practic tot mai are de încheiat acte și documente

Proiectul Ro-Net de construire a unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate a fost, teoretic, finalizat de luna trecută. Practic, însă, proiectul nu este finalizat, fiind prelungit din cauza birocrației. Mai exact din cauza unor acte și documente care încă se plimbă între companii și instituții.

Informațiile privind statusul de proiect încă nefinalizat nu au fost publice, ci au ajuns la noi prin diferite surse. Așa că am întrebat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) dacă este adevărat că proiectul nu este închis și de ce.

MCID a confirmat faptul că proiectul nu este închis deoarece Lotul 7 încă mai are condiționate procedurile de plată pentru 4 localități, dar estimează că în următoarele 15 zile vor fi finalizate și acestea, după cum puteți vedea în răspunsul de mai jos.

Urmează lansarea proiectului de operaționalizare

O altă parte interesantă a răspunsul, care se vede mai sus, este că urmează ca ministerul, prin echipa care s-a ocupat și de Ro-Net, împreună cu concesionarul Telekom Mobil s-au angajat deja în lansarea unei campanii de informare a UAT-urilor în care se află infrastructura asupra serviciilor care pot fi asociate cu rețeaua digitală.

De asemenea, Concesionarul va crea pachete de servicii la tarife cât mai atractive astfel încât să se găsească și furnizori către consumatorii finali ai serviciilor digitale. Condițiile inițiale nu permit Concesionarilor rețelei să furnizeze servicii către consumatorii finali deoarece s-ar considera ajutor de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...