Proprietarul Pro TV, cehul Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter

Petr Kellner (56 de ani), cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, proprietarul Pro TV și a două clădiri de birouri din București, a murit într-un accident de elicopter în Alaska, a anunțat luni grupul financiar PPF, scrie Reuters.

PPF a finalizat, anul trecut, achiziția companiei-mamă a ProTV, Central Media Entreprises. Tranzacția a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea, de către PPF, a operațiunilor CMRE din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

Potrivit PPF, cinci oameni au murit după prăbușirea elicopterului, autoritățile americane investigând accidentul.

Petr Kellner a înființat compania de investiții PPF în anii ’90, Kellner și partenerii săi luând parte la schema prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat. PPF s-a dezvoltat în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, desfășurând afaceri în Europa, Asia și Statele Unite.

Născut în Cehoslovacia în 1964, a urmat studii economice și vindea copiatoare Ricoh după căderea regimului comunist în „revoluția de catifea” din 1989.

Viața i s-a schimbat când noul stat capitalist a început să vândă active printr-o nouă schemă: dădea publicului vouchere care puteau fi schimbate pentru acțiuni la companii. Ca să profite, Kellner și partenerii săi au înființat în 1991 ceea ce avea să devină Grupul PPF, în care el controlează acum 99%. Filiala PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...