Propunere a Ministerului Culturii: Sala Mare a TNB să poarte numele actorului Ion Caramitru

Ministerul Culturii propune ca Sala Mare a Teatrului Național București (TNB) să poarte numele actorului şi regizorului Ion Caramitru, cel care a fost în ultimii 16 ani director al acestei instituţii de cultură.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook și a precizat că decizia reprezintă „un demers al recunoaşterii” celui care a fost marele om de film și teatru Ion Caramitru.„Ion Caramitru a fost un vizionar și un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru”, a scris ministrul Culturii.

Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc

„Astfel, este un demers al recunoașterii. Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creațiile și amintirile lăsate”, a completat deminitarul, care a evocat apoi Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie), Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra), Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra) sau Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole