Propunerea de plafonare a prețurilor RCA a fost retrasă la cererea ASF

Anunțată pe surse ca urmând să fie dezbătută în ședința de Guvern de vineri, propunerea de plafonare pentru șase luni a prețurilor polițelor RCA a fost retrasă, la solicitarea Autorității de Supraveghere financiară (ASF).

Lansat miercuri în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, preconizat a fi discutat în ședința de Guvern, proiectul de plafonare a prețurilor RCA rămâne deocamdată în aer.

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, ne-a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ce prevedea propunerea de plafonare a prețurilor RCA

Ministerul Finanțelor propunea înghețarea prețurilor la asigurările auto obligatorii pentru o perioadă de 6 luni. Argumentul primordial este că, prima medie RCA a înregistrat o creștere de 33,4% pentru autoturisme.

Pe categorii de vehicule, prima medie RCA a înregistrat în anul 2022 comparativ cu anul 2021 o creștere de 33,4% pentru autoturisme PF, 55,6% pentru autovehicule transport marfă PF, 30,2% pentru autoturisme PJ și 68,5% pentru autovehicule transport marfă PJ”, menționează Ministerul Finanțelor în nota de fundamentare a proiectului de act normativ supus dezbaterii publice pe site-ul său.

Proiectul de HG privind înghețarea tarifelor RCA prevede că măsura se va aplica pe o perioadă de șase luni, iar depășirea acestora va fi sancționată cu amenzi de la 1.000 la 50.000 de lei și chiar retragerea licenței de funcționare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...