Protest al sindicaliștilor de la COS Târgoviște față de posibilitatea închiderii combinatului

Aproximativ 100 de sindicalişti de la COS Târgovişte cărora li s-au alăturat peste 50 de membri ai PNL Târgovişte au protestat, vineri după-amiază, faţă de posibilitatea închiderii combinatului şi faţă de decizia anunţată de ministrul Transporturilor privind abandonarea proiectului de modernizare şi lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte.

Protestatarii, echipaţi cu veste cu inscripţia „DN71 /COS”, au blocat circulaţia pe DN 71 la Ulmi, la intrarea în Târgovişte, traversând continuu pe trecerea de pietoni. Poliţiştii rutieri veniţi la faţa locului opreau temporar protestul, pentru a nu se crea blocaje în trafic. Mulţi dintre participanţii la trafic s-au declarat alături de protestatari, scrie Agerpres.

Sindicaliştii de la COS (Combinatul de Oţeluri Speciale) Târgovişte au fost vineri dimineaţă la un protest în faţa Ministerului Economiei, dar nu au reuşit să discute cu ministrul Economiei.

Aproximativ 900 de angajaţi ai COS Târgovişte au primit preavize de concediere

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, spune că actualul Guvern trebuie să respecte ceea ce Guvernul Orban a promis în legătură cu COS Târgovişte şi DN 71.

„Trebuie să dezvoltăm acest oraş, trebuie să dezvoltăm judeţul. Sunt două proiecte asumate de vechiul Guvern PNL Orban, două proiecte care şi-au găsit finanţarea şi vedem în acest moment că suntem condamnaţi la sărăcie. Din punct de vedere economic este un dezastru major pentru Târgovişte ca aceste două proiecte să nu aibă o finalitate. În ultima săptămână au fost două accidente mortale pe acest drum”, a afirmat Cotinescu.

Pe întreaga durată a anului 2020, COS Târgovişte a avut sistată activitatea de producţie

În luna noiembrie a anului trecut, la Târgovişte, ministrul Economiei de la acea vreme, Virgil Popescu, anunţa că activele funcţionale ale combinatului vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, se va înfiinţa o societate comercială nouă în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariaţii combinatului.

Ministrul a explicat, într-o întâlnire avută la acel moment în faţa Prefecturii Dâmboviţa cu reprezentanţi ai sindicatului de la COS Târgovişte, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, că aceasta este soluţia de salvare a COS Târgovişte şi de menţinere a salariaţilor combinatului.

DN 71 Bâldana-Târgovişte avea finanţarea asigurată, a avut loc licitaţia, dar contractul de execuţie a lucrărilor a fost reziliat în luna ianuarie a acestui an. Ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, în luna ianuarie, după rezilierea contractului de lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte, că soluţia este un drum expres Târgovişte-Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...