Protest în fața Curții de Apel, după examenul de barou. Selly susține acțiunea: Au dat proba în zgomot de motoare turate, fum și muzică

Peste 300 de persoane au anunțat că vor protesta în fața Curții de Apel București, luni, 20 septembrie, de la ora 17. Absolvenții de Drept au dat examen, duminică, pentru intrarea în Barou, în zgomot de motoare turate la maxim și probe de sunet. Cer reexaminarea în condiții normale. S-a inițiat și o petiție online în acest sens. Selly și-a anunțat spijinul pentru acest demers.

Duminică, 19 septembrie, a avut loc la Romexpo examenul pentru admiterea în Barou. Simultan, în aceeași locație avut loc și European Car Festival. Astfel că, în timpul examenului, candidații au avut parte de zgomot de motoare turate la maximum și probele de sunet pregătitoare pentru concertul 5Gang.

„ Suntem peste 300 de persoane care dorim reexaminarea în condiții normale, decente, fără achitarea unei alte taxe, dacă se poate, deoarece nu am face decât să le mai dăm niște bani, și nu puțini, celor care ne-au făcut această nedreptate”, declară una dintre candidate.

Taxa pentru acest examen a fost de 1400 de lei

A fost ceva de nedescris, ireal și umilitor pentru susținerea unui examen atât de greu, important, care se dă doar o dată pe an. Am făcut și petiții online, contestări, dar nu avem niciun răspuns oficial din partea organizatorilor”, a spus un alt semnatar al petiției.

Taxa pentru acest examen a fost de 1400 de lei.

Reacția președintelui UNBR

Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a declarat că memoriul studenților nu a ajuns la el, dar a fost informat că studenții ar fi avut parte de zgomot între 5 și 20 de minute.

Însă, în petiție, studenții spun că zgomotul a durat 3 ore, aproape pe toată perioada în care au susținut examenul.

Eu am fost informat că, pentru aproximativ 15-20 de minute a fost un zgomot pe care, cei care au organizat, l-au înlăturat. Am să fac o analiză exactă în Comisia permanentă, cât de curând, pe baza plângerilor și petițiilor lor (ale studenților – n.r.). Nu le-am văzut, nu le-am primit încă, dar am înțeles că sunt și vor fi tratate cu toată seriozitatea”, a declarat pentru Gândul, avocatul Traian Briciu, șeful UNBR.

Evident, examenul își parcurge toate etapele, trebuie terminat, după care vedem ce măsuri se iau”, a mai spus Traian Briciu.

Petiția online a adunat deja sute de semnături

O petiție pentru reluarea examenului de admitere în Barou – sesiunea septembrie, a fost postată pe internet și a strâns deja sute de semnături.

„Având în vedere condițiile improprii de desfășurare a examenului din 19 septembrie 2021, în toate sălile de examen auzindu-se extrem de tare repetițiile pentru concertul 5Gang, dar și drifturile din cadrul European Car Festival, solicităm reexaminarea în condiții normale, apte pentru concentrarea ce este obligatorie și necesară pentru promovarea acestui examen dificil, costisitor și extrem de important pentru toți cei ce îl susțin, în următoarele 30 de zile!”, se arată în petiție.

Selly, revoltat de condițiile examenului pentru Barou, sursa Instagram
Selly, revoltat de condițiile examenului pentru Barou, sursa Instagram

Selly: „Dacă am fi știut, am fi amânat acele probe de sunet”

Artistul Andrei Șelaru, cunoscut drept „Selly”, și-a cerut scuze într-un video postat pe Instagram. El este revoltat și a explicat că, în momentul repetițiilor, nu știa că studenții la Drept susțin un examen într-un pavilion alăturat.

Mie mi se pare complet nedrept față de cei care au dat examenul de Barou, pentru a deveni avocați, față de studenții care au învățat un an de zile pentru un examen extrem de greu.

Fără să vreau am fost implicat în situația asta și vreau să fac câteva clarificări. Pentru cei care nu știu, noi am avut probele de sunet la Romexpo undeva pe la ora 14.00.

 În timp ce noi aveam probele de sunet, un alt organizator închiriase acel pavilion central – să-i spunem așa – pentru un eveniment cu drifturi. Era foarte zgomotos, era fum de la cauciucuri, înțeleg că s-a declanșat chiar și o alarmă de fum”, a explicat Selly.

Selly: Mi se pare un derapaj și o bătaie de joc la adresa unor studenți

Organizatorul evenimentului nostru și noi, formația, nu am fost informați că în timp ce dădeam probele de sunet, niște tineri dădeau un examen extrem de greu acolo. Dacă am fi știut treaba asta – și îmi pare extrem de rău că n-am știut – am fi făcut tot posibilul să amânăm acele probe de sunet. (…)

 Consider că responsabilitatea este a organizatorului examenului,nu știu dacă este Baroul București sau altcineva. (…)

Mi se pare un derapaj și o bătaie de joc la adresa unor studenți care au învățat o grămadă pentru examenul ăla, îmi pare rău că  nu am știut că se organizează examenul respectiv (…) și consider că toți studenții care au dat examen acolo ar trebui să își ceară drepturile și ar trebui să denunțe această bătaie de joc”, a spus Selly.

Artistul a spus că el va susține orice demers al candidaților la acest examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...