Proteste după adoptarea Bitcoin în El Salvador! După numai o zi, moneda scade cu 10%

Adoptarea criptomonedei Bitcoin ca metodă legală de plată produce tensiuni sociale în El Salvador. La doar o zi după adoptarea monedei și după ce bitcoin a scăzut deja cu 10%, potrivit CNN, oamenii au ieșit în stradă în fața Curții Supreme a țării pentru a protesta.

Aceștia au ars cauciucuri, au aruncat cu petarde și au scandat împotriva președintelui țării, artizanul planului de a adopta Bitcoin ca metodă legală de plată.

Pe lângă faptul că aduce instabilitate financiară, unii spun că bitcoin ar putea fi folosit pentru tranzacții ilicite.

Un politician al opoziției susține că adoptarea bitcoin și căderea cu 10% a acestuia în prima zi a dus la pierderi de 3 milioane de dolari pentru El Salvador.

Este o zi foarte proastă pentru președintele Bukele, guvernul său și experimentul bitcoin. Majoritatea populației știe foarte puțin despre criptomonede. Știm doar că este o piață foarte instabilă. Astăzi am putut să vedem acest lucru”, a spus Johnny Wright Sol, politician de opoziție din El Salvador.

Au existat și probleme cu serverele Chivo, aplicația de portofel electronic oficială a statului, care au picat la scurt timp după ce un număr mare de oameni au început să se înregistreze.

Salvadorienii au primit din partea guvernului câte 30 de dolari în bitcoini, pentru a încuraja folosirea noii criptomonede.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...