Protestele din China reprezintă un test pentru Xi, spune un analist

Un val de proteste fără precedent a lovit China, pe măsură ce crește frustrarea în legătură cu politica zero-COVID a președintelui Xi Jinping. Asta ar putea reprezenta o amenințare personală pentru lider, spune Rory Truex, profesor de politică și afaceri internaționale la Universitatea Princeton.

Demonstrații au avut loc în toată China, într-un val de nesupunere civilă fără precedent în China continentală de când președintele Xi Jinping a preluat puterea în urmă cu un deceniu.

Frustrarea clocotește la puțin peste o lună după ce Xi și-a asigurat un al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist Chinez.

Truex a declarat duminică (27 noiembrie) că situația este „extrem de periculoasă” și că se așteaptă la o nouă reprimare a protestatarilor.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...