Protestele din China reprezintă un test pentru Xi, spune un analist

Un val de proteste fără precedent a lovit China, pe măsură ce crește frustrarea în legătură cu politica zero-COVID a președintelui Xi Jinping. Asta ar putea reprezenta o amenințare personală pentru lider, spune Rory Truex, profesor de politică și afaceri internaționale la Universitatea Princeton.

Demonstrații au avut loc în toată China, într-un val de nesupunere civilă fără precedent în China continentală de când președintele Xi Jinping a preluat puterea în urmă cu un deceniu.

Frustrarea clocotește la puțin peste o lună după ce Xi și-a asigurat un al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist Chinez.

Truex a declarat duminică (27 noiembrie) că situația este „extrem de periculoasă” și că se așteaptă la o nouă reprimare a protestatarilor.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...