Protestul personalului auxiliar din Educație

Sute de persoane angajate ca personal auxiliar în sistemul de învățământ preuniversitar au protestat astăzi și vor protesta și mâine în fața Palatului Parlamentului, nemulțumite de nivelul scăzut al salariilor și de neajunsurile școlii românești.

Președintele Federației Sindicatrelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat, pentru “România liberă”, că aproximativ 600 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar pe posturi de personal auxiliar au participat la protestul din Parcul Izvor din Capitală, în fața Palatului Parlamentului.

O delegație a membrilor de sindicat a mers în Parlament, pentru a încerca să poarte discuții cu aleșii, dar fără reușite.

Potrivit sindicaliștilor, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, nu le-a răspuns, motivând că este ocupat cu finalizarea legii bugetului de stat pe anul viitor.

Reprezentanții personalului auxiliar din învățământul preuniversitar au reușit să poarte o discuție cu președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, dar fără o garanție că revendicările lor vor fi rezolvate, după cum ne-au explicat membrii delegației care au mers în Palatul Parlamentului.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...