PSD a anunțat în ce condiții face un demers de suspendare a președintelui Iohannis

Social – democrații ar fi de acord cu inițierea unei proceduri de suspendare a președintelui României, Klaus Iohannis, dacă ar exista și sprijinul USR-PLUS și al liberalilor din jurul lui Ludovic Orban.

„PSD-ul este de acord dacă domnul Orban şi cu domnul Barna se hotărăsc să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. PSD a venit cu două demersuri de suspendare a preşedintelui şi cred că este suficient în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Realitatea Plus.

Ciolacu a susţinut că „autorul moral a ceea ce se întâmplă în acest moment este preşedintele Iohannis, care a decis să fie această coaliţie a perdanţilor”.

El consideră că “agenda românilor” nu este criza politică, “dacă este Cîţu sau nu este Cîţu”.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că parlamentarii PSD se vor prezenta, marţi, la votul privind moţiunea de cenzură.

„Am vorbit cu marea majoritate a colegilor, toţi PSD-iştii până acum, 157, sunt prezenţi, mai sunt şi nişte parlamentari neafiliaţi care ne-au anunţat că vor fi prezenţi. 160. Vom vota la vedere, nici nu se discută. Am înţeles din declaraţia domnului Simion că şi ei vor vota la vedere”, a arătat el.

Ciolacu a reafirmat că PSD va propune declanşarea de alegeri anticipate, PSD fiind hotărât să nu voteze un guvern minoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...