PSD: Anul acesta nu vor fi introduse noi taxe. Ce modificări fiscale s-ar putea adopta

Deși vehiculează tot mai des introducerea supra-taxării celor bogați, social democrații susțin că nu vor fi introduse noi taxe anul acesta și poate nici măcar anul viitor. În schimb, s-ar putea ajunge la impozitarea progresivă a veniturilor.

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Cioalcu duminică seară, la Digi 24.

Întrebat dacă anul viitor este posibil să fie introduse noi taxe, liderul PSD a răspuns negativ. „ Eu nu cred, fiindcă, dacă nu avem creştere economică anul acesta, cred că în doi trei ani vom începe să ne revenim. Părerea mea că nu”, a spus Ciolacu.

Acesta susține că prioritatea o reprezintă o mai bună colectare la bugetul de stat.

„Nu se recomandă şi eu nu recomand acest an vreo modificare în Codul Fiscal. Ea este prinsă şi în PNRR, această modificare, şi acest PNRR domnul Ghinea l-a ţinut la secret. Nu ştiu dacă va plăti cineva mai mult. E  discuţie de fond tot timpul când vorbim de această cotă unică, eu nu ştiu care e cota unică mai exact în România, este 10% la IVG, e 16% la profit… e nu m-am lămurit încă, fiindcă toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că apără această cotă unică, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context, Ciolacu a afirmat că susţine renunţarea la cota unică de impozitare, arătând că în programul de guvernare este prins faptul că vor exista discuţii pe acest subiect.

„Este vorba de  abordare. În momentul în care 24 de state au renunţat la cota unică şi au mai rămas trei state, cred că este un semnal. Nu înseamnă că dacă ieşim din cota unică o să fie mai mare impozitarea”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat de la a câta locuinţă ar urma ca proprietarii să plătească taxe mai mari, Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat numărul de case, presupun că valoarea este mai importantă decât numărul de case şi veniturile, cum s-a constituit. PSD-ul nu e interesat să bage lumea la puşcărie (…) dar peste tot în lume există o impozitare progresivă”. În acest context, Ciolacu a arătat că persoanele cu venituri scăzute nu vor plăti mai mult.

„Eu aş lua baza declaraţiilor pe venit, aş lua salariul preşedintelui României, ca să creezi un anumit echilibru”, a adăugat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...