PSD cere guvern de uniune națională cu Alexandru Rafila premier

Marcel Ciolacu a susținut, duminică seara, că din punctul de vedere al PSD, cea mai bună soluție pentru România este un guvern de uniune națională cu Alexandru Rafila pe post de premier.

Președintele PSD va conduce delegația social-democraților care va merge, luni, la Palatul Cotroceni pentru a participa la consultări cu președintele Klaus Iohannis.

„Ne vom duce cu propunerea de premier domnul doctor Alexandru Rafila şi sperăm să intrăm în spiritul Constituţiei, iar preşedintele să îi dea mandat domnului Rafila să îşi creioneze majoritatea parlamentară. (…) Noi ne aflăm într-o criză sanitară şi într-o evidentă criză economică şi această obsesie de a face alegeri, fără să se ţină cont de priorităţile românilor, ne-a dus şi într-o criză politică. Depinde de preşedinte cât de mult vrea să adâncească această criză politică (…) Nu vom vota în Parlament decât premier Alexandru Rafila. Ori ne lasă şi votăm un guvern minoritar, cu premier Alexandru Rafila, ori facem un guvern de uniune naţională, cum cred că ar trebui şi cam asta a fost voinţa românilor, să împartă puterea”, a declarat Ciolacu, la postul Antena 3.

Marcel Ciolacu a exclus, însă, o înţelegere cu PNL din partea PSD, pe toate palierele. „Nu avem în acest moment nicio disponibilitate de a negocia cu PNL care a dus ţara într-un an de zile în situaţia în care este. Exclus să avem astfel de negocieri. Ceea ce se întâmplă în aceste zile, la Vila Lac 1, vilă a protocolului de stat, este total neconstituţional”, a mai spus liderul PSD.

În ceea ce privește posibilitatea ca Florin Cîţu să fie desemnat premier, Ciolacu nu crede că se va concretiza. „Eu nu cred, chiar dacă se înţeleg. Eu nu văd parlamentarii şi de la UDMR şi de la mare parte din PNL şi din USR cum pot să îl voteze pe domnul Cîţu să fie primul ministru al României”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole