PSD cere „în mod clar” redeschiderea școlilor. Atac la Monica Anisie: Înțeleg că domnul Cîmpeanu are o grea moștenire

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat într-o conferință de presă că școlile ar trebui redeschise odată cu terminarea vacanței. El spune că amânarea deschiderii unităților de învățământ până pe 8 februarie nu are justificare.

„Îmi pare rău că domnul ministru Cîmpeanu este pus într-o situaţie în care nu are decizia de a hotărî foarte clar, împreună cu ministrul Sănătăţii, să deschidă şcolile. Închiderea şcolii, după cum ştiţi, a fost o măsură care nu a mai fost luată, cel puţin pentru şcolile primare, în niciuna dintre ţările membre ale Uniunii Europene în cursul lunii noiembrie şi în decembrie şi am ajuns în situaţia în care, de aproape un an de zile, copiii nu numai că au un acces limitat la învăţătură, mai ales cei din categorii defavorizate, unii din mediul rural care nu au acces la învăţământ online, dar sunt profund marcaţi în dezvoltarea lor psihosocială ca viitori adulţi pentru că nu pot să interacţioneze unii cu alţii, nu pot să interacţioneze cu profesorii lor”, a spus Rafila.

Rafila a mai declarat că PSD cere „în mod clar” redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței, atacându-l subtil și pe fostul ministru al Educației, Monica Anisie.

„Eu înţeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moştenire din partea doamnei Anisie şi nu cred că este o surpriză pentru nimeni, dar, pe de altă parte, amânarea deschiderii şcolilor nu are justificare.

După cum ştiţi, cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătăţii arată o scădere a incidenţei infecţiei, arată marea majoritate, cu trei excepţii, a judeţelor din România în zona verde, iar acest lucru în mod evident nu are niciun fel de corelaţie cu această măsură de amânare a deschiderii şcolilor”, a adăugat deputatul PSD.

1 COMENTARIU

  1. Cu o populatie rroma in crestere si cu o alta populatie romaneasca in scadere chiar iti poti permite orice. Deputatul PSD, Alexandru Rafila chiar poate sa ne vorbeasca liber, deschis, ca; acel Covid 19 a ajuns si este din nou o banala gripa sezoniera chiar si vaccinarea este sau nu este prezenta in casele mari, de casele mici, subiectul are o alta incarcatura, nu mai intra in dezbatere pentr-ca este furat sau pierdut pe traseu.
    Pericolul la casa mica romaneasca sau de la casa mare a rrom-lui „Omului vechi” cum i se spune, tradus in romaneste… a incetat sa mai existe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...