„PSD pregătea impozitarea bisericilor, a pensiilor și majorarea RCA”

Social – democrații ar fi dorit, încă de anul trecut, taxarea bisericilor, a pensiilor și o majorare a poliței de Răspundere Civilă Auto (RCA). Toate acestea ar fi fost cuprinse într-un document despre care a vorbit, miercuri, Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor Publice.

Într-o postare video pe Facebook, Cîțu susține că noul program de guvernare al PSD nu este credibil, pentru că nu indică și zonele de bugetare. Mai mult, social-democrații ar fi urmărit majorări de taxe sau introducerea unora noi.

„Au prezentat un program de Guvernare, exact ca în 2016, fără surse de finanțare. Au schimbat doar prezentatorul: nu mai este Dragnea, e Grindeanu, cel care a semnat Ordonanța 13 – „noaptea, ca hoții”. În Ministerul Finanțelor Publice, din 2019, au pregătit o serie de măsuri care vin împotriva românilor”, a spus Cîțu.

În sprijinul afirmațiilor sale, a pomenit de un Tabel de venituri și cheltuieli din 19 iulie 2019, ce s-ar fi aflat în sediul ministerului. Citind de pe laptop, fără să prezinte vreun document, ministrul a prezentat cele trei măsuri ce ar fi fost pregătite de PSD, în perioada când instituția era condusă de Eugen Teodorovici.

Astfel, ar fi fost vorba de impozitarea veniturilor bisericii, supraimpozitarea pensiilor – prin instituirea unor contribuții mai mari reținute din pensii și creșterea prețului polițelor RCA.

Informațiile, fără probe, vin în contextual unui război al declarațiilor dintre liberalul Cîțu și liderul social – democrat, Marcel Ciolacu, cu privire la bugetul de stat pentru 2021.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole