PSD și PNL nu se înțeleg asupra datei alegerilor

Publicat: 25 iun. 2024, 13:53, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
PSD și PNL nu se înțeleg asupra datei alegerilor
Foto: puterea.ro

O nouă întâlnire a liderilor coaliției de guvernare, PSD și PNL, a avut loc astăzi. Scopul întlnirii a fost acela de a stabili data alegerilor prezidențiale. Din păcate, discuțiile s-au încheiat fără niciun rezultat. O nouă întâlnire va avea loc vineri.

Nici în întâlnirea de astăzi a liderilor coaliției de guvernare, PSD și PNL, nu s-a ajuns la vreo înțelegere privind data alegerilor prezidențiale.

În ședința coaliției, cei de la PSD au propus datele de 29 septembrie pentru primul tur și 13 octombrie pentru turul al doilea, dar liberalii nu au fost de acord.

Cei de la PNL au propus organizarea la termen a alegerilor prezidențiale, respectiv pe 27 octombrie și 10 noiembrie, lucru cu care cei de la PSD nu au fost de acord.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale

”În urma deciziilor din coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale”, a spus atunci premierul Marcel Ciolacu.

”Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur”, a mai adăugat şeful Executivului.