PSD solicită reglementarea prețurilor la energie și gaze, nu doar plafonarea lor. Termenul avansat

Social – democrații se arată nemulțumiți de actuala Ordonanță de Urgență, ce plafonează prețurile la energie doar pentru februarie și martie. PSD vrea reglementarea pieței, cel mai devreme de la 1 aprilie 2022.

PSD nu este mulțumit pe deplin cu forma ordonanței de urgență pe care Guvernul a adoptat-o ieri în scopul limitării creșterii facturilor la energie și gaze. Miniștrii PSD au propus o soluție juridică prin care compensarea facturilor să se aplice încă de la 1 ianuarie, variantă pe care miniștrii PNL ai Energiei și Justiției au respins-o, din păcate, fără o justificare solidă”, transmit social – democrații prin intermediul unui comunicat de presă emis miercuri.

Reprezentanții partidului susțin în continuare că aplicarea retroactivă a compensării pe luna ianuarie este posibilă, fiind o soluție în care atât consumatorii, cât și furnizorii erau susținuți printr-un mecanism bugetar eficient.

PSD a intrat la guvernare tocmai pentru a corecta derapajele socio-economice grave din ultimii doi ani și, impunând pachetul social, pentru a permite pensionarilor și salariaților cu venituri mici să aibă o rezervă financiară decentă pentru a depăși cu bine iarna”, transmit social – democrații.

În opinia lor, în actuala formă, ordonanța este „un pansament pus peste rana adâncă a unui sector energetic în care liberalizarea forțată, insuficient de bine pregătită, a provocat un haos generalizat” cu un impact negativ major atât asupra nivelului de trai al populației, cât și asupra mediului de afaceri românesc.

PSD consideră că singura soluție rezonabilă pentru ca populația și economia să nu sufere în continuare șocuri majore este revenirea rapidă la un sistem reglementat, pe o perioada bine determinată. În acest scop, PSD a constituit și un grup de lucru pentru elaborarea unor documente tehnice de sprijin pentru adoptarea unui calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor, cel mai devreme din 1 aprilie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole