Raed Arafat va contesta la ÎCCJ decizia Curții de Apel București de anulare a ordinului de prelungi cu 72 de ore carantina în Timișoara

Publicat: 27 mart. 2021, 16:15, de Răzvan Zamfir, în Sănătate , ? cititori
Raed Arafat va contesta la ÎCCJ decizia Curții de Apel București de anulare a ordinului de prelungi cu 72 de ore carantina în Timișoara
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a ordinului său prin care a fost prelungită cu 72 de ore carantinarea municipiului Timişoara.

„Nu este definitivă. Încă mai avem ÎCCJ. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (va fi atacată la Înalta Curte decizia Curţii de Apel n.red.)”, a afirmat Raed Arafat, la postul tv Digi 24.

Arafat a menţionat că deja acel ordin nu mai este în vigoare, carantinarea în Timişoara fiind prelungită deja cu încă 7 zile de către autorităţile judeţene. El a subliniat că nu are ce să îşi reproşeze cu privire la această decizie, care s-a bazat pe punctele de vedere ale specialiştilor din domeniul sanitar.

Secretarul de stat a menţionat că s-a consultat şi cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, înainte de a semna acel ordin.

Întrebat cu privire la afirmaţia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, care i-a cerut, vineri, în urma hotărârii Curţii de Apel, să prezinte scuze faţă de populaţia Timişoarei privind decizia de a carantina oraşul, Arafat a răspuns că problema „în tot show-ul” de la Timişoara a fost la reprezentantul CJ care a fost în afara temei şi nu a ascultat opiniile experţilor.