Rafila: Închiderea magazinelor la ora 18 este o măsură „stupidă, favorizează răspândirea infecției”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, critică măsura închiderii magazinelor la ora 18, în zonele unde rata de incidență depășește 7,5 la mie.

Într-o conferință de presă susținută joi, la sediul Partidului Social Democrat, medicul a catalogat ideea drept „stupidă, total absurdă”.

„Restricții stupide, precum cea cu îun program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. E total absurdă. Duce la creșterea riscului răspândirii infecției. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci și șase duce la favorizarea transmiterii infecției, nicidecum la limitarea transmiterii ei”, a spus Rafila.

Acesta s-a arătat susținătorul altor măsuri, cum ar fi utilizarea măștii sau vaccinarea, motivând că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil.

În opinia sa, restricțiile trebuie ridicate treptat, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dar și în funcție de anumite simulări care se fac pentru fiecare tip de activitate.

„Dacă poți organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot și vezi dacă există consecințe. Ulterior, dacă există rezultate favorabile, extinzi la întregul sector. Nu poți să stai implacabil să aștepți ca lucrurile să se întâmple și să spui că singura soluție e închiderea totală a tuturor activităților. Nu este un răspuns, ci doar o derogare de responsabilitate”, a mai spus parlamentarul PSD.

Referitor la acest subiect prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat recent că autorităţile nu vor renunţa la restricţiile impuse în Bucureşti şi consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18 nu reprezintă „o schimbare atât de dramatică” în viaţa cetăţenilor, ci doar o „lipsă de confort”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...