Rafila: Închiderea magazinelor la ora 18 este o măsură „stupidă, favorizează răspândirea infecției”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, critică măsura închiderii magazinelor la ora 18, în zonele unde rata de incidență depășește 7,5 la mie.

Într-o conferință de presă susținută joi, la sediul Partidului Social Democrat, medicul a catalogat ideea drept „stupidă, total absurdă”.

„Restricții stupide, precum cea cu îun program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. E total absurdă. Duce la creșterea riscului răspândirii infecției. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci și șase duce la favorizarea transmiterii infecției, nicidecum la limitarea transmiterii ei”, a spus Rafila.

Acesta s-a arătat susținătorul altor măsuri, cum ar fi utilizarea măștii sau vaccinarea, motivând că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil.

În opinia sa, restricțiile trebuie ridicate treptat, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dar și în funcție de anumite simulări care se fac pentru fiecare tip de activitate.

„Dacă poți organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot și vezi dacă există consecințe. Ulterior, dacă există rezultate favorabile, extinzi la întregul sector. Nu poți să stai implacabil să aștepți ca lucrurile să se întâmple și să spui că singura soluție e închiderea totală a tuturor activităților. Nu este un răspuns, ci doar o derogare de responsabilitate”, a mai spus parlamentarul PSD.

Referitor la acest subiect prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat recent că autorităţile nu vor renunţa la restricţiile impuse în Bucureşti şi consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18 nu reprezintă „o schimbare atât de dramatică” în viaţa cetăţenilor, ci doar o „lipsă de confort”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...