Raiffeisen Bank, în vizorul Protecției Consumatorului pentru închiderea abuzivă a conturilor bancare ale clienților

La începutul acestui an, sute sau chiar mii de clienți ai Raiffeisen Bank SA, persoane fizice sau juridice, s-au trezit cu conturile închise fără nicio justificare, deși nu există nici măcar vreo notificare privind realizarea vreunei tranzacţii de natură să ridice suspiciuni.

Telefoane, nervi, discuții, explicații, scandaluri, dar degeaba. Conturile clienților Raiffeisen Bank au rămas tot închise. Mai mult, așa zisele justificări ale angajaților de la Raiffeisen Bank mai mult au iritat clienții decât să se rezolve problemele.

Reclamații peste reclamații, dar Raiffeisen Bank a trecut pe… mute

Ca atare, tot mai mulți clienți au reclamat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului procedura abuzivă de închidere a conturilor.

„Instituția noastră a procedat la analizarea acestor aspecte și ținând cont de situația de fapt precum și de faptul că aceste aspecte au fost sesizate și de alți consumatori s-a procedat la analizarea Condițiilor Generale de Afaceri ale băncii, parte integrantă din Contractul Cadru, încheiat cu consumatorii, urmând a se lua măsurile legale privind protecția consumatorilor astfel încât să fie înlăturate toate neconformitățile”, a precizat în scris pentru PUTEREA comisarul șef adjunct Mihăiță Mihai Benghe de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea BucureştiIlfov

Totodată, aceasta a mai precizat că „La momentul de față, această situație se află în analiză, iar după finalizare vom proceda la informarea ANPC”. De asemenea, PUTEREA a solicitat scris Raiffeisen Bank să precizeze de ce s-au trezit clienții cu conturile închise, dar banca a refuzat să dea vreun răspuns. Poate totuși cei de la ANPC vor face cât mai repede toate demersurile legale ca să stopeze acest comportament abuziv al Raiffeisen Bank SA România.

Va începe serialul abuzurilor practicate de Raiffeisen Bank

Trebuie subliniat faptul că pe adresa redacției noastre au sosit o mulțime de sesizări ale unor persoane fizice dar și juridice privind practicile abuzive ale Raiffeisen Bank și altor bănci care operează în România.

Ca atare, PUTEREA va publica în perioada următoare cazurile clienților care au avut și au încă probleme cu Raiffeisen Bank și alte bănci. Totodată anunțăm că pe adresa redacției office@puterea.ro pot trimite și semnala problemele pe care le-au avut și le au cu Raiffeisen Bank și celelalte bănci care operează pe piața românească.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...