Raluca Turcan, către funcționari: „În instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă”

Raluca Turcan a afirmat marţi seară, 19 octombrie, că la întâlnirea de miercuri, de la Cotroceni, se aşteaptă măsuri de la specialişti. Ministrul interimar al Muncii susține că propunerile acestora vor fi implementate de către Guvern. Turcan pledează pentru folosirea certificatului verde ca drept de acces la muncă, mai ales în cazul funcționarilor publici.

”Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde”, a afirmat Turcan. ea a adăugat că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.

”Specialiştii vor spune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă. Telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a declarant Turcan la Digi24.

Ministrul Muncii: Este nevoie de fermitate, dar şi de solidaritate

Raluca Turcan crede că vaccinarea ar trebui să nu mai fie politizată. La fel și măsurile impuse în spitale.

”Avem o imaturitate la nivelul clasei politice, care, evident, că descurajează şi oamenii care privesc spre autorităţi şi aşteaptă decizie Și, în acelaşi timp, slăbesc forţa de intervenţie a instituţiilor statului”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Și în calitate de ministru al Muncii am încercat, printr-o OUG, ca în centrele de vârstnici, copii și persoanele cu dizabilități, angajații care refuză vaccinarea să suporte testarea din banii proprii. Să nu mai fie suportată testarea din banii DSP. Din nefericire, Avocatul Poporului s-a sesizat și s-a ajuns la concluzia că o OUG ar fi neconstituțională.

Este hilar ca într-un centru de vârstnici cineva să primească salariu și pe salariul pe care-l primește să interacționeze cu beneficiari vaccinați dar să-i pună totuși în pericol, pentru că pot să răspândească virusul. Aici cred că e nevoie de fermitate, dar în același timp și de solidaritate”, a mai spus ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, 20 octombrie, o întâlnire la Cotroceni cu reprezentanţii mai multor instituţii. În urma ratei de infectare de marți și a celor 574 de decese provocate de Covid-19, șeful statului a anunțat că se va discuta despre noi restricţii.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole