Raluca Turcan: poziție fermă față de calendarul electoral

Publicat: 03 iul. 2024, 19:26, de Radu Caranfil, în POLITICĂ , ? cititori
Raluca Turcan: poziție fermă față de calendarul electoral

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a reiterat recent poziția fermă a Partidului Național Liberal (PNL) în privința desfășurării alegerilor prezidențiale la termen. Într-o postare pe Facebook, Turcan a subliniat că agitația din jurul datei alegerilor ar fi fost mai potrivită pentru subiecte mai apropiate de agenda cetățenilor. Ea și-a exprimat convingerea că România va menține tradiția de a avea un președinte de dreapta și pentru următorii 10 ani.

Stabilitatea și predictibilitatea Electorală

Raluca Turcan a punctat că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen. „Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidențiale. Agitația din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor”, a scris Turcan. Ea a adăugat că această certitudine va fi confirmată după ședința coaliției de guvernare.

Prioritățile PNL: salariul minim și tradiția de Dreapta

Ministrul Culturii a exprimat dorința de a discuta mai mult despre creșterea salariului minim în această perioadă. Turcan a reamintit că majorarea salariului minim a fost realizată prin eforturile PNL, care a solicitat ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile românești. „Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă”, a subliniat Turcan.

O tradiție de Dreapta

Raluca Turcan și-a exprimat încrederea că PNL va menține tradiția de a avea un președinte de dreapta în România. „În ceea ce privește PNL, vom strânge rândurile și sunt convinsă că buna tradiție ca România să aibă un președinte de dreapta va fi menținută și pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un președinte de dreapta și doar puțin peste 20% ar prefera un președinte de stânga.

Turcan a subliniat că PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, având o istorie lungă și o reputație solidă. Ea a accentuat importanța pregătirii pentru campania electorală cu cel mai bun candidat și cea mai eficientă strategie.

Declarații de bun-simț

Deși discuțiile privind data alegerilor prezidențiale au generat controverse, mesajul Ralucăi Turcan aduce claritate și stabilitate în peisajul politic românesc. România se îndreaptă către alegeri desfășurate la termen, cu un PNL unit și hotărât să continue tradiția de dreapta. În contextul actual, prioritățile legate de salariul minim și stabilitatea electorală reflectă angajamentul partidului de a răspunde nevoilor cetățenilor și de a menține un curs politic coerent și predictibil.