Rămâne Polonia fără PNRR?

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exclus posibilitatea aprobării Planului de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Poloniei înainte ca Varşovia să desfiinţeze noua cameră disciplinară pentru judecători, potrivit dpa.

Pentru a primi plăţi din Fondul de reconstrucţie european, Polonia trebuie să restabilească independenţa sistemului judiciar solicitată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), a declarat Von der Leyen pentru ediţia de sâmbătă a cotidianului Augsburger Allgemeine. Pentru toate statele au fost stabilite reguli clare de acordare a acestor plăţi, a explicat ea.

O nouă instituţie creată în cadrul reformei sistemului judiciar

Aceste investiţii sunt disponibile numai în prezenţa reformelor şi aceste lucruri sunt incluse în recomandările specifice pentru fiecare ţară. În cazul Poloniei, solicitarea de a restabili independenţa sistemului judiciar este valabilă de ani întregi”, a accentuat şefa executivului comunitar.

Camera disciplinară a Curţii Supreme poloneze este o nouă instituţie creată în cadrul reformei sistemului judiciar iniţiată de guvernul polonez condus de formaţiunea conservatoare Lege şi Justiţie (PiS) şi contestată de opoziţie şi de Bruxelles. Competenţa camerei disciplinare acoperă, printre altele, cauzele disciplinare referitoare la judecătorii Curţii Supreme şi, în apel, pe cele referitoare la judecătorii instanţelor de drept comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole