Răniți și morți după ce un tren s-a izbit de un excavator și a deraiat

Serviciul de ambulanță iranian, citat de televiziunea de stat a Iranului, a dat un comunicat prin care arată că un tren de călători a deraiat joi, după ce – este ipoteza cea mai plauzibilă, s-a ciocnit cu un excavator lăsat foarte aproape de calea ferată. Din impact au rezultat cel puțin 12 morți și peste 50 de răniți.

Dar acestea nu sunt numerele definitive de victime. Pentru că încă se mai scot oameni dintre fiarele trenului și pentru că starea multora dintre răniți e gravă și încadrarea de rănit se poate schimba cu aceea de mort.

Trenul de pasageri se deplasa pe ruta Mashhad-Yazd. Guvernatorul regiunii Tabas, Ali Akbar Rahimi, a explicat că accidentul a fost extrem de violent și că, mai ales, patru vagoane au fost făcute praf.

„Toate vehiculele de salvare disponibile ale Semilunii Roșii s-au repezit la fața locului. Salvatorii încă trag oameni din vagoane, așa că este posibil să fie mai mulți morți sau răniți.” – a declarat Ali Akbar Rahimi. El a mai adăugat că 12 ambulanțe operează la locul dezastrului, iar elicopterele îi transportă pe cei mai grav răniți la spitalele din Tabas și Yazd.

Directorul Societății Semilunii Roșii din Khorasan de Sud, Mohammad Reza Rezaei, a spus că trenul de pasageri a deraiat la kilometrul 50 al liniei Tabas-Yazd, în apropierea gării Mazino.

Oficialul a precizat că zona unde s-a produs accidentul este izolată și comunicațiile sunt foarte dificile. Cauzele producerii accidentului nu sunt cunoscute. Se bănuiește că trenul s-ar fi ciocnit de un excavator lăsat foarte aproape de șine. S-a declanșat o anchetă care să clarifice de ce s-a produs tragicul eveniment.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole