Raport cu privire la varianta de virus C.37: Mutația poate rezista la vaccinuri

Au apărut noi dovezi care evidențiază faptul că cea mai recentă mutație, Lambda – cea care afectează America de Sud, nu poate fi oprită de vaccinuri. Tulpina a fost detectată în 26 de țări, iar focare de amploare au apărut în Chile, Peru, Argentina și Ecuador.

Într-un raport publicat pe bioRxiv, cercetătorii japonezi trag un semnal de alarmă cu privire la varianta C.37, sau Lambda – la fel de virulentă ca Delta datorită unei mutații similare, care le face mai contagioase.Rata de vaccinare în Chile este relativ ridicată; procentul persoanelor care au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid este de aproximativ 60%”, scriu autorii raportului, potrivit Fox29.

.„Însă, prima accentuare a epidemiei a avut loc în Chile în primăvara anului 2021, sugerând că varianta Lambda este capabilă să scape de imunitatea dobândită prin vaccinare”, avertizează ei. Lambda a apărut undeva în America de Sud între noiembrie și decembrie 2020 și, de atunci, a fost depistată în țări din Europa, America de Nord și Asia (cazuri izolate), conform datelor GISAID.

Lambda este în prezent etichetată drept „variantă de interes”

Varianta Lambda nu este, deocamdată, foarte răspândită. „Am arătat că varianta Lambda are nu numai infecțiozitate crescută, ci și rezistența împotriva imunității antivirale”, spun cercetătorii. Lambda este în prezent etichetată drept „variantă de interes” de către Organizația Mondială a Sănătății, în comparație cu tulpinile Alpha, Beta, Gamma și Delta, care sunt acum definite drept „variante de îngrijorare”.

Campania de vaccinare din Chile, unde Lambda este răspândită cel mai mult, s-a bazat în principal pe vaccinul chinezesc Sinovac, care folosește virusul inactivat pentru a declanșa producția de anticorpi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole