Raport îngrijorător: Puiul ieftin vândut în magazine, un risc pentru sănătate

Publicat: 28 oct. 2020, 15:27, de Raluca I. Heroiu, în Sănătate , ? cititori
Raport îngrijorător: Puiul ieftin vândut în magazine, un risc pentru sănătate
Carne de pui

Un raport al unui ONG din Germania arată că puiul ieftin vândut în supermarketurile din Europa reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Raportul arată că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din UE.

Aceste superbacterii ar fi rezistente la antibiotice. Raportul analizează produse cumpărate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania.

Carnea de pui cea mai contaminată a fost descoperită la pcompanie germană, la un grup alimentar francez și la unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Pericolul pe care îl prezintă aceste superbacterii pentru sănătatea oamenilor este foarte mare. Dacă nu este gătită cum trebuie sau oamenii se pot contamina cu aceste superbacterii.