Raport Oxford: Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde euro la PIB-ul Europei în 2019

Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde euro la PIB-ul Europei și a susţinut 224.300 de locuri de muncă în 2019, se arată într-un raport Oxford Economics publicat astăzi, intitulat Impactul economic al Huawei. Compania a generat în același timp venituri fiscale în valoare de 6,6 miliarde de euro pentru autoritățile europene.

Huawei a jucat, de asemenea, un rol activ în cercetare și dezvoltare în toată Europa. Tabloul investițiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume.

Oficiul European de Brevete a menționat că Huawei și-a depășit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019. „Investițiile în cercetare și dezvoltare – precum cele întreprinse de Huawei – sunt cruciale pentru o creștere generală a capacităților productive în economia europeană”, a declarat Pete Collings, director de Consultanță al Impactului economic în Europa și Orientul Mijlociu la Oxford Economics.

„În 2019, operațiunile Huawei au generat o contribuție directă de 2,8 miliarde euro la PIB-ul european, o creștere medie anuală de 11,4% raportată în ultimii cinci ani. În acest an neconvențional, Huawei a asigurat operațiuni de rețea stabile și sigure pentru a ajuta oamenii să lucreze și să învețe online. Huawei a funcționat în Europa de 20 de ani și a lucrat din greu pentru a se integra profund în comunitățile locale pentru a promova dezvoltarea industriei. În viitor vom continua să lucrăm alături de partenerii noștri, pentru ca împreună să depășim noi provocări și să creăm mai multă valoare”, a declarat și Abraham Liu, Chief Representative Huawei în cadrul instituțiilor UE.

Raportul Oxford Economics a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuțiile Huawei la PIB-ul european, locurile de muncă și impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...