Rareş Bogdan: Am tăiat pensiile speciale, chiar de trei ori…

Publicat: 20 mai 2024, 08:42, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Rareş Bogdan: Am tăiat pensiile speciale, chiar de trei ori…
Foto: Inquam Photos

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut recent declarații controversate în legătură cu pensiile speciale, susținând că acestea au fost tăiate nu o dată, ci de trei ori. Afirmațiile sale au stârnit reacții puternice și ironii din partea publicului și a presei.

Într-o întâlnire cu celebrul activist Marian Ceaușescu, Rareș Bogdan a reiterat poziția sa împotriva pensiilor speciale, afirmând că acestea au fost tăiate de trei ori.

„S-au tăiat de trei ori pensiile speciale… Prima dată s-au tăiat pe 26 ianuarie… Le-am tăiat în Parlament, dar Curtea Constituțională, la sesizarea Avocatului Poporului… Le-am tăiat de trei ori. De trei ori ni le-au anulat,” a declarat Bogdan, explicând că deciziile Parlamentului au fost anulate de Curtea Constituțională.

În 2019, Rareș Bogdan, proaspăt intrat în politică, promitea cu vehemență că PNL va anula pensiile speciale în primele 30 de zile de la preluarea guvernării. Cu toate acestea, după 60 de luni, pensiile speciale continuă să fie un subiect fierbinte, iar măsurile promise nu au avut efectul așteptat.

Declarațiile lui Rareș Bogdan au fost primite cu scepticism și ironie de către public și presă. Site-ul canal33.ro a comentat că, deși Rareș Bogdan susține că pensiile speciale au fost tăiate de trei ori, mii de persoane continuă să primească pensii speciale în valoare de mii de euro lunar.

„Astăzi se împlinesc 60 de luni de când s-au tăiat pensiile speciale. Nimeni nu mai are pensie specială. Cum comentați?”, l-a provocat Marian Ceaușescu pe Rareș Bogdan, evidențiind discrepanța dintre declarații și realitate.

În ciuda controverselor interne, Rareș Bogdan rămâne o figură influentă în politica românească și europeană. El ocupă locul doi pe lista de europarlamentare a alianței PSD-PNL pentru alegerile din 9 iunie, demonstrând abilitatea sa de a naviga în apele tulburi ale politicii.