Rareș Bogdan, atac la ministrul Aurescu: „ Nu fost pus acolo de PNL ci de ”Stat””

Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci Statul. 

Întrebat, duminică seară, la Prima News, dacă Bogdan Aurescu este tot ce se poate mai bun în diplomaţia românească, Rareş Bogdan a precizat că acesta nu a fost pus în funcţie de PNL.

”O, diplomaţia română are oameni excepţionali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat cine l-a numit, Rareş Bogdan a afirmat: ”Statul”.

Europarlamentarul a precizat că, de-a lungul timpului, România a avut miniştrii de externe excepţionali.

”De-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali şi istoric, dar şi în ultimii 30 de ani. L-aş numi, de exemplu, pe Cristian Diaconescu, ca să nu mă duc la un domn pe care îl ador pentru limbajul lui şi pentru cultura lui fabuloasa, domnul Pleşu, de exemplu”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat despre situaţia Canalului Bâstroe, europarlamentarul a subliniat că România nu a trădat niciodată şi este un partener corect şi onest.

”România nu a trădat niciodată şi este un partener extrem de onest şi corect E o discuţie absolut normală, nu trebuie să se escaladeze. E important să primim informaţii corecte, reale, ce s-a întâmplat, ce se întâmplă cu flora, cu faina. Şi în acelaşi timp să fim conştienţi de celălalt aspect, cp Ucraina este o ţară în război. Dcaă cade Ucraina, dacă Ucraina e o ţară cucerită, cade, România era într-un real politic, Polonia şi fraţii noştrii de dincolo de Prut. În momentul ăsta, cifrele care se dau sau nu se dau, sunt de 1000 de oameni medie pe zi pe care le pierde Ucraina în linia frontului (…) Canalul Bâstroe nu are strict numai un rol comercial, pentru cereale sau sare, are şi un rol strategic. Când analizăm chestiunea Bâstroe, trebuie să primim datele exacte şi să negociem”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă îl monitorizează cineva pe Bogdan Aurescu, Rareş Bogdan a răspuns că presa îl monitorizează.

”Dumneavoastră, presa. Nu este membru PNL (…) Sunt prieten cu Emil Hurezeanu. A făcut cât a putut, ce a putut şi s-a întors la post. A stat 72 de zile la Bucureşti. Nu a primit niciun telefon de la MAE, să facă o informare şi verbală, nu doar scrisă”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Întrebat, de asemenea, dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

”Eu? Nu. Aş mai concedia câţiva miniștri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...