Rareș Bogdan: „Nu suntem în situația în care să tranzacționăm Ministerul Apărării”

Publicat: 25 oct. 2022, 22:48, de Florentin Lucaniuc, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan: „Nu suntem în situația în care să tranzacționăm Ministerul Apărării”

Europarlamentarul liberal susține că PNL nu va face un schimb de ministere cu cei de la PSD și că liberalii așteaptă să vadă propunerea din partea social democraților pentru Ministerul Apărării. Rareș Bogdan se declară convins că fiecare dintre cele 3 partide își va păstra opțiunile din coaliția de guvernare.

„Nu tranzacționăm cel mai important minister din guvern. Noi nu vom ajunge la televiziuni să facem discuții și sper că și cei din PSD să facă la fel. Ministerul Apărării Naționale, mai ales în condițiile geopolitice actuale, nu poate fi tranzacționat de nimeni. Vom păstra aceleași ministere. Dacă reușim să scoatem România din situația în care e azi, vom avea de câștigat, altfel vom avea de suferit. Soluțiile la criza din energie nu le are un singur partid, ci sunt discuții între toate cele 3 partide de la guvernare.

Eu doar aștept o nominalizare de la PSD. Domnul Nicolae Ciucă e un om care a condus foarte bine armata. Sunt convins că fiecare dintre cele 3 partide își va păstra opțiunile.

Marea chestiune este că nu doar un singur om decide ce se întâmplă în industria energetică în România. Deciziile greșite au fost luate în aprilie, atunci când a fost Ordonanța de Guvern luată greșit. Instituțiile statului, nu doar Ministerul Energiei, au procedat greșit și nu au controlat companiile de trading de pe piața de energie din România. Am părut un sat fără câini. Sunt prea mulți incompentenți la ANRE și Ministerul Energiei, prea multe pile ajung la companii ale statului și nu înțeleg că e nevoie de strategii coerente, mai ales în actualele condiții de piață. Nu înțeleg de ce nu demarăm exploatarea de la Caragele. Eu, care sunt membru al consiliului de coordonare al coaliției, spun public de ce nu avem exploatarea de la Marea Neagră, nu înțeleg de ce nu investitim în eolian și solar, mai ales că avem la dispoziție 2,7 milirde de euro, sume nerambursabile de la Uniunea Europeană. Nu înțeleg de ce Ministerul Energiei nu scrie un OUG corect. Toate aceste lucruri le-am spus și în ședințele de coaliție.

Soluția politică actuală e o coaliție puternică. Dacă plecăm de la guvernare, vom fi sancționați. Cred că azi, în România, nu există soluția mai bună decât actuala guvernare”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Plus.