Rata de infectare în Capitală se apropie de 16 la mia de locuitori. Se impune carantina?

Incidența cazurilor de Covid-19 în București a ajuns, vineri, la 15,83 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară.

O ședință referitoare la posibilitatea carantinării Capitalei și a județului Ilfov va avea loc vineri. INSP a propus, oficial, carantină pentru Capitală și localitățile din jur.

Conform DSP București, rata de infectare a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.

Pe 15 septembrie, incidența în Bucureşti era 1,8 la mia de locuitori, conform DSP.

INSP propune carantină în București și Ilfov

Specialiștii în sănătate publică au cerut carantină pentru București și Ilfov, devenite focare de COVID -19, cu incidențe de peste 15 la mie.

Conform legii, pentru a intra în vigoare, propunerea venită oficial de la Institutul Național de Sănătate Publică trebuie validată în cel mult două zile de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar ultima semnătură vine de la șeful DSU, Raed Arafat.

Regulile propuse de INSP

  • închiderea restaurantelor (cu excepția livrărilor)
  • slujbe doar în exteriorul lăcașurilor de cult
  • școală online, dar creșele și grădinițele rămân deschise
  • saloane de frizerie/coafură/cosmetică deschise între 8:00 și 18:00
  • magazine deschise între 5:00 și 20:00
  • piețe deschise între 8:00 și 17:00
  • circulație doar cu declarație

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole