Război în Ucraina: Cine este Liza, fetița care a devenit simbolul masacrului de la Vinița

În bombardamentul rusesc declanșat, joi, asupra unui centru comercial și o parcare din Vinița, un oraș ucrainean, aflat la o distanța apreciabilă de linia frontului, au pierit cel puțin 23 de persoane. Printre fotografiile care surprind aceste atacuri, una prezintă un  cărucior răsturnat și corpul unui copil în sânge, transmite BFMTV.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, copilul se numește Liza. Este o fetiță de patru ani, care se plimba cu mama sa înainte ca  rachetele să înceapă să lovească orașul.

În timpul atacului terorist al rușilor, declanșat la Vinița joi, 14 iulie, fetița pe nume Liza a murit ca urmare a  unei explozii. Mama copilului, Irina, a fost transportată la spital cu un picior spulberat, a precizat ministerul pe Twitter.

Irina a surprins ”ultimele minute din viața fiicei sale”, a adăugat ministerul. Postarea este însoțită de un video în care Irina o filma pe Liza, aflată în spatele căruciorului ei, pe stradă.

Fetiția era cunoscută de președinție, a anunțat Prima Doamnă a Ucrainei.  Olena Zelenska a fost prima care a postat,  pe contul său Telegram, fotografia cu trupul fără viață al Lizei, împreună cu un mesaj prin care denunța ”crima și terorismul” rusești. Câteva ore mai târziu,  Olena Zelenak a explicat că și-a dat seama că ea o întâlnise pe această fetiță cu ocazia unui videoclip, filmat la ultimele sărbători de Crăciun.

”Azi, am văzut îngroziți în fotografie căruciorul răsturnat din Vinița. Și, apoi, citind știrile, am realizat că o cunosc pe fetiță (…) Am întâlnit-o pe  această minunată fetiță în timpul înregistrării unui videoclip pentru sărbătorile Crăciunului, a explicat Prima Doamnă, însoțind postarea de video-ul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...