Război în Ucraina. Gigantul Lactalis are noroc dacă primește trei camioane de lapte pe zi

Conflictul din Ucraina afectează și activitatea producătorilor de alimente, mai ales în zonele în care se duc lupte grele între armata rusă și cea ucraineană. Acolo unde se poate, producția continuă, chiar dacă materia primă se găsește tot mai greu, iar procesatorii au ajuns să se bucure pentru fiecare camion de lapte primit.

Grupul Lactalis, de exemplu, cel mai mare producător de lactate din lume, deține trei unități de producție în Ucraina, din care una este închisă la acest moment, pentru că se află în zonă de conflict. În total, francezii au peste 850 de salariați în Ucraina.

 «Activitatea în fabricile de la Shostka și Pavlograd este redusă, pentru că nu primesc decât între unul și trei camioane de lapte pe zi. La Nikolaev, activitatea este oprită», anunța compania în data de 28 februarie.

Producătorul de brânzeturi Savencia, în schimb, este ceva mai norocos, pentru că  deține o fabrică în localitatea Zvenigorodka situată la 200 kilometri distanță de Kiev, o zonă ocolită deocamdată de conflict. Aici, activitatea decurge normal și se fac eforturi pentru continuarea producției, mai ales că aprovizionarea cu alimente este deja o problemă în multe regiuni din Ucraina, potrivit France Agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...