RĂZBOI între Firea și Negoiță. Cei doi edili și-au aruncat replici dure

Publicat: 30 iul. 2020, 23:53, de Eva Mihai, în POLITICĂ , ? cititori
RĂZBOI între Firea și Negoiță. Cei doi edili și-au aruncat replici dure

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat, joi seară, la Digi 24, că Gabriela Firea a intenţionat să-şi facă partid, înainte de alegerile prezidenţiale.

”Doamna Firea se pregătea să-şi facă partid, îmi spunea mie să facem ceva, să mergem pe alt drum, că nu se mai poate în PSD…Se întâmpla înainte  de alegerile prezidenţiale de anul trecut, când dânsa nu mai era decât simplu membru PSD, înainte să se împace cu domnul Dragnea, cu doamna Dăncilă şi să o recomande ca fiind soluţia pentru România. Era Partidul Oxigen sau Partidul Verzilor…ceva de genul acesta. Cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD când noi ştim  bine ce discuţii aveam. Ştia bine că nu mă regăsesc în PSD, că nu am ce să caut în echipa aia”, a declarat Robert Negoiţă.

Acesta a afirmat că i-a fost destul de greu să-i transmută Gabrielei Firea că ea este motivul pentru care nu se mai regăseşte acum în PSD: ”În acest moment am mai multe motive pentru care nu am ce căuta acolo – la PSD. Mi-a fost destul de complicat să-i transmit, dar am transmis către conducerea partidului, către cei care au fost interesaţi să mă asculte şi anume că în acest moment principalul argument pentru care eu nu am ce căuta acolo este chiar dumneaei”.

Întrebat ce are să-i reproşeze primarului general, Negoiţp a afirmat: ”A început să vorbească neadevăruri în public, atât de neadevărate….Nu este o chestiune personală…Minte cu o lejeritate dezarmantă şi ideea este să te îndepărtezi de astfel de oameni”.

Rugată să comenteze aceste afirmații, Gabriela Firea a declarat pentru Digi24 că faptele relatate de Robert Negoiță sunt, în fapt, „încă o dovadă a prieteniei sale față de el”. Iar primarul general al Capitalei explică: „Pentru că atunci când eram în război politic cu domnul Dragnea, care mă eliminase din toate funcțiile de conducere ale PSD și masacrase bugetul PMB, pentru că am semnat scrisoarea în care îi ceream să se retragă, la întrebarea lui Robert: Și cum vei mai candida, pentru că este evident că PSD nu te mai susține cât este Liviu Dragnea președinte?, eu i-am spus că mă gândesc să candidez independent și să colaborez cu un partid ecologist, pe lista căruia să propun și eu consilieri. Variantă politică pe care i-am oferit-o și lui, deci, să mergem împreună. Între timp, dl Dragnea nu mai este președinte PSD, eu am revenit în CEx și BPN PSD, prin urmare este firesc să fiu candidatul Alianței PSD – ALDE – PP USL. Dl. Negoiță a omis să precizeze perioada și contextul ‘faptelor’” – a precizat Gabriela Firea pentru Digi24.

Pe de altă parte, Robert Negoiță a acuzat-o pe Gabriela Firea și de „minciună sfruntată”, pentru că ar fi afirmat public că i-a făcut plângere penală. Robert Negoiță i-a cerut să-i prezinte dovada fizică a acelei plângeri penale. „Plângerea penală a făcut-o pe numele meu, în legătură cu  retrocedarea Parcului Brâncuși, deși faptele s-au întâmplat cu mulți ani în urmă. Fapt pe care îl cunoaște. Deci, nu mint că mi-a făcut plângere penală pentru fapte de acum 15-20 de ani”, a explicat Gabriela Firea pentru Digi24.

Autor