Războiul din Ucraina: Contraceptive de urgență pentru femeile victime ale violurilor comise de invadatorii ruși

Voluntari din cadrul mai multor organizații caritabile au trimis aproape 3.000 de cutii cu contraceptive de urgență ca urmare a rapoartelor care indică creșterea numărului femeilor ucrainene victime ale violurilor comise de invadatorii ruși, transmite BBC.

International Planned Parenthood Federeation (IPPF) este una dintre organizațiile caritabile care a furnizat contraceptive de urgență.   Caroline Hickson din cadrul IPPF a declarat pentru BBC că este foarte important de știut că există o ”fereastră de cinci zile în care pilula de a doua zi este eficientă în prevenirea sarcinii”. „Deci, dacă ați fost victima violenței de gen, este important să o luați cât mai curând posibil, pentru că a fi însărcinată ca urmare a violului este incredibil de traumatizantă”, explică aceasta.

Hickson subliniază că pastilele sunt destinate pentru ajutorarea femeilor aflate în situații diferite, inclusiv pe cele care fac sex consensual, dar consideră că nu este momentul potrivit pentru a avea un copil.

„Înainte de război era posibil să se obțină contracepție de urgență în Ucraina, dar lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte în general și pentru femei este foarte important să aibă acces la aceste pilule”,  a precizat Hickson.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...