Războiul din Ucraina: Un pericol invizibil lovește în urma ocupanților ruși. „Se vor pierde mii de vieți”

Dizenteria și holera amenință să ia cel puțin la fel de multe vieți pe linia frontului ucrainean ca războiul în sine. Semnalul de alarmă este tras de primarul din Mariupol – oraș redus la ruine de un asediu rusesc – care a spus că sistemele de salubritate au fost distruse iar cadavrele putrezesc în continuare pe străzi.

„Există un focar de dizenterie și holeră”, a declarat Vadym Boichenko pentru televiziunea națională, conform Reuters. „Războiul a luat deja viețile a peste 20.000 de locuitori… din păcate, cu aceste izbucniri de infecție, va revendica alte mii de vieți”, a spus el, adăugând că unele surse de apă au fost contaminate de cadavre.

Boichenko a cerut Națiunilor Unite și Comitetului Internațional al Crucii Roșii să stabilească un coridor umanitar pentru a permite rezidenților rămași să părăsească orașul, care este acum sub controlul Rusiei.

Situația de pe linia frontului

Rusia speră să cucerească toată provincia estică Lugansk și-i cere Ucrainei să o cedeze separatiștilor, împreună cu Donețk. Cele două provincii alcătuiesc regiunea Donbas, unde Moscova susține separatiștii încă din 2014.

În acest scop, Kremlinul și-a concentrat forțele într-o bătălie pentru Sievierodonetsk, care se află la Lugansk.

Trupele ucrainene s-au retras în mare parte din zonele rezidențiale ale orașului, dar nu și-au cedat locul pe malul de est al râului Siverskiy Doneț. Forțele ruse forțează dinspre nord și sud pentru a încerca să încercuiască ucrainenii, dar au făcut progrese limitate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...