Războiul dintre PNL și USRPLUS, câștigat de PSD. Sondajul arată dezamăgirea și grijile românilor

Dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36% din voturi, PNL 19%, AUR 14%, USR PLUS 11%. Este concluzia unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională la comanda PSD și făcut public duminică, 19 septembrie. Prezența la vot este estimată la 42%. Însă, principala îngrijorare a românilor este creșterea prețurilor, arată sondajul.

75% dintre respondenți se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre participanți sunt de părere că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

La întrebarea „Ce credeți că se va întâmpla dacă moțiunea USR PLUS – AUR va fi adoptată?”, 35% dintre participanții la sondaj au spus că Florin Cîțu e demis și USR se întoarce în Guvern. Alți 24% sunt de părere că președintele Klaus Iohannis va forța un guvern minoritar PNL. Doar 7% consideră că ar putea avea loc alegeri anticipate.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

Creșterea prețurilor, principala îngrijorare a românilor

Creșterea prețurilor din ultima perioadă îi sperie pe români. 36% din persoanele care au participat spun că aceasta este principala îngrijorare.

Alți 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupați de corupție și 13% de valul al patrulea al pandemiei de COVID-19.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

 Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 10 septembrie 2021, pe populaţia adultă rezidentă din România, cu vârsta de peste 18 ani. Au participat 861 de persoane și s-a realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

1 COMENTARIU

  1. Este cu totul o abureală, un sondaj nerealist, lipsit de marele adevăr, dacă ne-am lua adevărat după regiuni… PSD ar câștiga teren doar in zona de sud est al României in rest acest partid țigănesc NU are nici o șansă de supraviețuire.
    Cu o mare șansă la anticipate vor fi cei din întâi, UDMR. Ungaria are grija necesara de a investi inteligent de a cumpăra disciplinat pământ, terenuri agricole, să dezvolte, să industrializeze zonele de vest, să construiască și să acapareze inteligent întreaga zona de vest a României.
    Sunteți absenți de la adevăr și naivi, dragi mei români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole