Războiul dintre PNL și USRPLUS, câștigat de PSD. Sondajul arată dezamăgirea și grijile românilor

Dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36% din voturi, PNL 19%, AUR 14%, USR PLUS 11%. Este concluzia unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională la comanda PSD și făcut public duminică, 19 septembrie. Prezența la vot este estimată la 42%. Însă, principala îngrijorare a românilor este creșterea prețurilor, arată sondajul.

75% dintre respondenți se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre participanți sunt de părere că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

La întrebarea „Ce credeți că se va întâmpla dacă moțiunea USR PLUS – AUR va fi adoptată?”, 35% dintre participanții la sondaj au spus că Florin Cîțu e demis și USR se întoarce în Guvern. Alți 24% sunt de părere că președintele Klaus Iohannis va forța un guvern minoritar PNL. Doar 7% consideră că ar putea avea loc alegeri anticipate.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

Creșterea prețurilor, principala îngrijorare a românilor

Creșterea prețurilor din ultima perioadă îi sperie pe români. 36% din persoanele care au participat spun că aceasta este principala îngrijorare.

Alți 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupați de corupție și 13% de valul al patrulea al pandemiei de COVID-19.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

 Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 10 septembrie 2021, pe populaţia adultă rezidentă din România, cu vârsta de peste 18 ani. Au participat 861 de persoane și s-a realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

1 COMENTARIU

  1. Este cu totul o abureală, un sondaj nerealist, lipsit de marele adevăr, dacă ne-am lua adevărat după regiuni… PSD ar câștiga teren doar in zona de sud est al României in rest acest partid țigănesc NU are nici o șansă de supraviețuire.
    Cu o mare șansă la anticipate vor fi cei din întâi, UDMR. Ungaria are grija necesara de a investi inteligent de a cumpăra disciplinat pământ, terenuri agricole, să dezvolte, să industrializeze zonele de vest, să construiască și să acapareze inteligent întreaga zona de vest a României.
    Sunteți absenți de la adevăr și naivi, dragi mei români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...