Reacția Kremlinului după mesajul anti-război de la postul public din Rusia

Moscova a reacționat, marţi, după ce jurnalista a postului tv Pervîi Kanal din Rusia, pe nume Marina Ovsianikova, a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct pentru a denunţa războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat gestul drept „un act de huliganism”, informează Reuters.

Scena a avut loc în timpul principalului jurnal de ştiri al serii de pe cel mai vizionat canal de televiziune din Rusia, Pervîi Kanal, jurnal numit „Vremia” (Timpul) şi urmărit de milioane de ruşi încă din epoca sovietică. Agențiile ruse de știri au relatat că ulterior jurnalista a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”.

În timp ce prezentatoarea Ekaterina Andreeva prezenta ştirile, în spatele ei a apărut o femeie, care s-a dovedit apoi a fi chiar o angajată a postului, Marina Ovsianikova, cu un carton pe care era scris mesajul: „Nu războiului. Nu credeţi propaganda. Aici vă mint”, „Ruşii sunt împotriva războiului”. Pe pancartă erau desenate drapelul Ucrainei şi cel al Rusiei.

Prezentatoarea a continuat să vorbească timp de câteva secunde, în timp ce Marina Ovsianikova scanda „Nu războiului”, apoi transmisia în direct din platou a fost oprită, în continuare fiind difuzat un reportaj despre spitale.

„În ceea ce o priveşte pe această femeie, este vorba de un act de huliganism„, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, salutând totodată postul de televiziune Pervîi Kanal pentru ceea ce el a caracterizat drept „calitate, obiectivitate şi promptitudine”, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Puterea de la Moscova a introdus recent mai multe legi care prevăd pedepse grele de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea a ceea ce autorităţile consideră a fi „informaţii false” despre armată. Simpla utilizare a cuvântului „război” de către media sau persoane particulare pentru a descrie intervenţia rusă în Ucraina este pasibilă de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole