Reacția lui Orban după lovitura încasată de PNL la CCR

Premierul Ludovic Orban spune despre decizia Curții Constiuțională a României că nu este „în devafoarea PNL sau a Guvernului”, cu toate că judecătorii au respins cu unanimitate cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

„Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (…) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond. Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Orban a reafirmat că în opinia PNL este neconstiuțională depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

„Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci, din punctul nostru de vedere este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”.

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitate în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 – „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Vezi și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...