Reacția ministrului de Finanțe după falimentul Euroins

A apărut și prima reacție a ministrului de Finanțe Adrian Câciu, după anunțul falimentului Euroins. Oficialul a declarat, în cadrul unei intervenții televizate, faptul că ”statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile acestor instituții de reglementare” și ”Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult”.

”Cred că săptămâna viitoare putem să avem aceste discuții, cred că autoritatea va veni cu mai multe soluții (…) Cred că statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile acestor instituții de reglementare, trebuie mai multă reglementare, dar nu în sensul negativ, dar ca astfel de situații să nu se mai întâmple (…) Trebuie întărită această legislație pentru a întări spațiul de manevră ale autorităților de reglementare (…) Inclusiv Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult și acolo unde nu are reglementare să solicite (…)”, a declarat Adrian Câciu pentru Antena 3.

Declarația ministrului de Finanțe vine la scurt timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația societății de asigurări Euroins.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, arată comunicatul transmis.

1 COMENTARIU

  1. Chiritoiu asta de la Consiliul Concurenței trebuia arestat de mult timp.Piata romaneasca s-a transformat intr-o piata a jafului nu intr-o piata concurentiala.Principala caracteristica a unei piete concurentiale este stabilitatea preturilor si scaderea lor daca este o concurenta puternica.
    Este evident jaful din piata de energie,gaze,petrol,supermarketuri.
    Statul ar putea obtine bani multi din amendarea si chiar inchiderea firmelor care duc aceasta politica de jaf indiferent care este numele acestor firme.Faptele sunt clare.
    Auzi Caciule cum se fac bani la buget nu sa crești taxe si impozite aiurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...