Recomandări anti-Covid: Când trebuie luate antiviralele

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a făcut recomandări în ceea ce privește tratamentul cu antivirale al pacienților afectați de Covid-19, având în vedere actualitatea temei.

Pfizer a anunțat vineri, 5 noiembrie 2021, că tratamentul experimental anti-COVID sub formă de pastilă, produs de companie, scade rata internărilor în spital și rata de deces cu aproximativ 90%. Compania speră că va putea oferi acest tratament, în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir, pentru a fi administrat acasă persoanelor diagnosticate cu COVID-19. În acest context, ascultătorii Europa FM au întrebat ce pacienți trebuie să primească tratament cu antivirale.

Mahler: „În România, nu avem decât antivirale care nu sunt cu destinație certă”

„Tratamentul cu antivirale este recomandat de la început, în momentul în care pacientul are febră, dureri musculare, cu mențiunea că în acest moment, în România, nu avem decât antivirale care nu sunt cu destinație certă pentru infecția SARS-CoV-2, dar și-au dovedit într-o oarecare măsură utilitatea la acești pacienți. Așteptăm antiviralele despre care tocmai aflăm vești zilele acestea”, a spus Beatrice Mahler la Europa FM.

Din punctul meu devedere, tratamentul antiviral, așa cum și recomandă ghidurile, se administrează excluzând formele ușoare – dacă faci un pic de febră și cedează cu Paracetamol și starea generală se ameliorează nu mai ai de ce să iei un tratament care, până la urmă, are și efecte adverse”, a mai explicat Beatrice Mahler la Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...