Recomandări radicale. Japonia cere cetățenilor să poarte mască în casă

Autoritățile japoneze adoptă o abordare radicală și recomandă cetățenilor să poarte mască și în propriile case. Japonia se confruntă în prezent cu un al doilea val agresiv al pandemiei de coronavirus.

Conform Bloomberg și Mediafax, guvernatoarea din Tokyo, Yuriko Koike, și omologii ei din alte trei prefecturi învecinate, recomandă cetățenilor să poarte mască și în propriile case. Recomandările sunt îndreptate în mod special către persoanele vârstnice și cele vulnerabile.

De asemenea, și prefecturile Fukushima și Niigata au lansat indicații similare. Guvernatoarea Koike din Tokyo îi îndeamnă pe cetățeni să petreacă Revelionul acasă și să nu părăsească locuințele în contextul în care situația epidemiologică din țară s-a agravat în pragul sărbătorilor de iarnă.

Japonia este o țară apreciată pentru felul în care a gestionat la început pandemia de coronavirus. Autoritățile au ajuns la concluzia însă că măsurile adoptate nu au fost suficiente. Pentru că un lockdown nu poate fi impus, guvernanții întâmpină dificultăți în a convinge populația să rămână în case.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...