Record: Fotografia cu femeia goală al cărei spate e vioară ar putea deveni cea mai scumpă (VIDEO)

O fotografie veche de aproape un secol ar putea bate un record: va fi licitată în luna mai, iar preţul estimat al vânzării este de 7 milioane de dolari.  Este vorba despre faimoasa „Le Violon d’Ingres” a lui Man Ray, care este pe cale să intre în istorie, potrivit CNN.

Fotografia prezintă o femeie goală al cărei spate a fost transformat într-o vioară, printr-un procedeu de suprapunere a două fotografii. Imaginea este considerată o piesă de colecție a celebrului artist Man Ray, care a realizat-o în 1924. Originalul capodoperei, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, ar trebui să ajungă la o sumă cuprinsă între 5 și 7 milioane de dolari atunci când va fi vândută la Christie’s în luna mai – cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitațiilor, potrivit casei de licitații.

Darius Himes, șeful internațional al departamentului de fotografii de la Christie’s, a numit fotografia „una dintre cele mai emblematice opere ale secolului XX”, într-o declarație: „Această imagine suprarealistă seducătoare este rezultatul unui proces unic în camera obscură„.

Va fi vândută alături de alte lucrări de artă

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 și 1976. A fost un membru important al mișcărilor Dada și suprarealistă, iar „Le Violon d’Ingres” este cea mai importantă lucrare care va fi oferit din colecția lui Rosalind Gersten Jacobs și Melvin Jacobs, directori de magazine și colecționari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste.

Potrivit casei de licitații, cuplul newyorkez a achiziționat fotografia de la Ray în 1962 iar aceasta va fi vândută alături de alte lucrări de artă, fotografii, bijuterii și postere din colecția lor adunată de-a lungul deceniilor. Jacobs, fost președinte și director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soția sa Rosalind Gersten Jacobs, director executiv de lungă durată al Macy’s, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...