Record: S-a vândut jacheta lui Buzz Aldrin, astronautul care a călătorit spre Lună

Jacheta purtată de astronautul american Buzz Aldrin în călătoria spre Lună, în misiunea Apollo 11, a fost vândută la licitație pentru suma de peste 2,7 milioane de dolari.

„Ceea ce s-a întâmplat azi este o mărturie a carierei legendare a lui Buzz Aldrin, care și-a dedicat întreaga viață explorării și înțelegerii Universului”, a transmis Cassandra Hatton, șefa departamentului de Științe și Cultură de la Casa de Licitație Sotheby, relatează The Guardian.

„A fost un real privilegiu să lucrez împreună cu Buzz pentru a aduce pe piață un astfel de obiect de valoare, pentru prima dată. Suma este un record și dovedește cât de importantă a fost misiunea Apollo 11 și cât de mult a rămas în sufletele oamenilor”, a adăgat Cassandra Hatton.

Cea mai scumpă jachetă care s-a vândut vreodată la licitație

Jacheta astronatului Buzz Aldrin a fost vândută la licitație de Casa Sotheby pentru suma de 2,772,500 de dolari. Prețul o face să fie cea mai scumpă jachetă care s-a vândut vreodată la licitație.

Jacheta de culoare albă are brodat numele lui Aldrin pe partea stângă, sub emblema Apollo 11. Buzz Aldrin a purtat-o în misiunea Apollo 11, în iulie 1969.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...