Record: Un rinichi de porc a funcționat 61 de zile în corpul unui bărbat

Un rinichi de porc, modificat genetic, transplantat unei persoane aflate în moarte cerebrală, a funcționat două luni, ceea ce este considerat un record.

Experimentul, realizat în această vară, a durat în total 61 de zile. Această premieră a fost efectuată la Spitalul NYU Langone din New York. Echipa medicală care a realizat  transplantul a anunțat că va pune punct acestui experiment.

”Am învăţat multe în ultimele două luni prin observaţii şi analize detaliate şi avem motive întemeiate să fim optimişti cu privire la viitor”, a declarat dr. Robert Montgomery, directorul Institutului de transplant din cadrul spitalului NYU Langone din New York.

În prezent, transplanturile de organe prelevate de la animale pentru oameni, numite xenogrefe, ar putea fi o soluție, având în vedere penuria cronică de donatori de rinichi. Peste 100.000 de americani sunt în prezent pe lista de așteptare pentru o grefă de organ, din care 88.000 așteaptă un rinichi.

Experimentul

La data de 14 iulie anul acesta, un rinichi de porc a fost transplantat unui bărbat aflat în moarte cerebrală, care și-a donat corpul pentru științe medicale.

Porcul a fost modificat genetic în așa fel încât organul prelevat să nu fie imediat respins de organismul bărbatului. După o lună nu s-a observat niciun semn de respingere. Totuși, specialiștii au indicat joi că a apărut un uşor proces de respingere, care a necesitat intensificarea tratamentelor imunosupresoare.

Această echipă medicală a mai realizat și alte xenogrefe. De asemenea, în septembrie 2021, a efectuat primul transplant de rinichi de porc la om. Dar toate aceste intervenții de transplant au fost de scurtă durată.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole