Reducerea numărului partenerilor sexuali, recomandarea OMS pentru a stopa variola maimuței

Pentru limitarea răspândirii virusului variolei maimuței, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a recomandat grupurilor cele mai afectate să reducă numărul partenerilor de sex.

Crește neliniștea pe culoarele OMS: 18.000 de cazuri de variola maimuței la nivel global, de la începutul lunii mai.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un apel la vigilență, subliniind că protejarea de virus este cel mai bun mod de a reduce riscul de expunere.

În mod special, dr. Tedros a recomandat –  în cadrul unei conferințe la Geneva – grupurilor cele mai afectate, respectiv bărbați care au relații sexuale cu bărbați, să reducă numărul partenerilor sexuali.

”A reduce riscul expunerii implică a face alegeri prudente pentru sine și pentru ceilalți”, a spus acesta. Pentru bărbații care au relații sexuale cu bărbați, asta înseamnă ca, pentru moment, să reducă numărul partenerilor sexuali și să facă schimb de informații cu fiecare nou partener pentru a fi în măsură să ia legătură cu el, explică directorul general al OMS.

Potrivit OMS, 10% din persoanele infectate suferă complicații și trebuie să fie spitalizate. Din luna mai, variola maimuței a fost detectată în 78 de țări și a provocat 5 decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...