Regatul Unit: Jumătate dintre asistentele și moașele nou-angajate sunt din străinătate

În Regatul Unit, aproape jumătate dintre noile asistente și moașele angajate în ultimul an sunt din străinătate, transmite BBC.

Datele oficiale pentru 2021 – 2022 arată că numărul celor care părăsesc această profesie este în creștere. Astfel, anul trecut peste 27.000 de persoane au ieșit din sistem, cu 13% mai mult față de anul precedent. Explicațiile sunt multiple: un număr semnificativ de asistente și moașe au amânat ieșirea la pensie pentru a ajuta în perioadele de extremă urgență din ultimii doi ani de pandemie. Mai mult de patru din zece au invocat acest motiv. Apoi, una din cinci persoane a motivat ieșirea din sistem din cauza presiunii prea mari, din ultima perioadă.

Se pare că din India și Filipine provin cele mai multe asistente și moașe care se angajează în Regatul Unit.

Secretarul general al Colegiului Regal de Nursing, Pat Cullen, a pus sub semnul întrebării sustenabilitatea și etica unui astfel de nivel de recrutare din străinătate și a cerut o investiție sporită în formarea națională și o plată mai bună a personalului medical.

La rândul său, secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, apreciază creșterea generală a numărului de asistenți medicali, dar este decis să îndeplinească promisiunea guvernului de a recruta încă 50.000 de asistenți medicali până în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...