„Regii păcănelelor” din Iași vor dezvolta un bloc de 15 etaje pe un teren cumpărat cu 2,2 milioane de euro

Ieșenii Bogdan Moțoc și Daniel Florescu, supranumiți și „regii păcănelelor”, au cumpărat cu 2,2 milioane de euro, un teren lângă fosta clădire Gelsor, din zona Păcurari – Moara de Foc a Iașiului, pun surse din piață. Aparent, noii proprietari vor să dezvolte un bloc-turn de 15 etaje în zonă.

Noul proprietar are, deja, în derulare un proiect imobiliar în zona Podu Roș a orașului, iar pentru terenul din Păcurari ar fi deja aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) , deci compania poate începe construcția chiar anul acesta.

Ultimele date financiare ale companiei prin care cei doi au cumpărat terenul, valabile pentru 2019, indică afaceri de 1,9 milioane lei, și o pierdere de peste 800.000 lei, la un număr de 20 de angajați. Proprietarii firmei sunt implicați în afaceri cu jocuri de noroc.

Proiectul celor doi va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și 15 etaje și va include apartamente, spații omerciale și birouri, conform aspix.ro.

Foștii proprietari ai terenului vândut sunt firmele Agora Solutions, Merker Tech și Zeta NBDR, care aparțin lui Marian Alexandru Călin, fiul patronului firmei Construcții Unu SA.

În noiembrie 2016,presa din Iași scria că Daniel Florescu a fost reținut de polițiști și audiat la București într-un dosar de spălare de bani în care au fost făcute descinderi și percheziții în zeci de județe. De asemenea, acesta ar fi obținut concesiunea a 800 mp teren la un preț subevaluat de Primăria Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole